Tekststroom alles nieuw

Alles nieuw

2022 staat voor mij in het teken van nieuw. Nieuw voor mij én voor Tekststroom: mijn werkplek, logo, website, visitekaartjes, klanten… alhoewel, er zijn diverse vaste klanten gewoon gebleven.

Het begon eigenlijk allemaal al rond mei 2021. De huurbaas van ondernemershuis Het Kantoor kondigde een huurverhoging aan. Zij wilden een marktconforme, vaste vierkante meter prijs. Niet geheel onlogisch, want de afgelopen jaren waren er steeds per kantoorruimte afspraken gemaakt. Wij (de ondernemers in Het Kantoor) gingen vol goede moed de onderhandelingen in, maar al snel bleek dat er niet zoveel te onderhandelen viel. Na ongeveer een half jaar gaf de huurbaas dat toe en kwam met de prijs die ze gingen hanteren.

Ik had toen al besloten dat ik niet langer een kantoor van hun wilde huren. Als ze nou direct open en eerlijk hadden gecommuniceerd, was het misschien heel anders gelopen. Misschien, want er kwamen meer ontwikkelingen over me heen. Twents Volksblad, de lokale krant waar ik al 3 jaar voor schreef, werd verkocht. Daarmee verviel mijn belangrijkste inkomstenbron en ik wist dus niet of ik mijn kantoor überhaupt nog zou kunnen betalen. Andere opdrachten kwamen niet echt lekker uit de grond, vooral als gevolg van de coronapandemie.

Tja, wat doe je dan? Je hakt de knoop door en gaat vrolijk verder. Een paar weken na mijn laatste artikel voor Twents Volksblad vroeg een andere lokale krant, Hart van Hellendoorn-Nijverdal, of ik voor hen wilde gaan schrijven. Na de zomervakantie verschenen mijn eerste artikelen in die krant, waarmee alle ‘nieuwigheid’ al voorzichtig op gang kwam.
In december kreeg ik van twee ondernemers het verzoek in 2022 blogs voor ze te gaan schrijven en ik kwam in contact met een oude bekende, die een redacteur zocht voor artikelen op een onafhankelijke informatie website.

In de kerstvakantie verhuisde ik mijn kantoorspullen naar huis en zo begon ik 2022 op een nieuwe werkplek (de eettafel), met nieuwe opdrachten. Tussen de bedrijven door bleef ik zoeken naar een nieuw kantoor, maar tot augustus helaas zonder resultaat. Toen interviewde ik iemand van HOi media en kon ik een week later een kantoor in hun pand betrekken. Ondertussen werkte ik met Jolinde Aaltink achter de schermen hard aan een nieuw logo en nieuwe website. Waar dan weer nieuwe blogs en sociale mediaberichten bij horen…

Het begin is er. De rest volgt spoedig.

Annemieke