boeken over Turkije

Mijn werk

In de vorige twee blogs vertelde ik jullie over mijn weg naar nu en hoe (bijna) alles vorig jaar nieuw was. Maar wat dóe ik eigenlijk?

Artikelen schrijven
Elke week schrijf ik twee artikelen voor de lokale huis-aan-huiskrant ‘Hart van Hellendoorn-Nijverdal’. Dat zijn verhalen over allerhande onderwerpen en activiteiten die zich in de gemeente Hellendoorn afspelen. Over organisaties die vrijwilligers zoeken, een sporter die wereldkampioen wordt of de aftrap van het carnaval. Al mijn artikelen hebben tot doel zoveel mogelijk mensen te informeren. Ik schrijf zo dat het voor iedereen lekker leest en de persoon of organisatie in kwestie goed naar voren komt.

Redigeren
Naast artikelen schrijven, redigeer ik er veel. ‘Binformedia’ (be informed media) levert wekelijks diverse artikelen aan die ik controleer op spel- en typfouten, stijl, grammatica en algemene leesbaarheid. Regelmatig moet ik ze zelfs inkorten, omdat de auteurs te veel tekst aanleveren. Dat is een extra uitdaging, want de essentie van het verhaal moet natuurlijk wel behouden blijven.
Voor verschillende collega-ondernemers redigeer ik teksten. Dat kunnen blogs, columns of websiteteksten zijn. Ik doe dat zonder de schrijfstijl aan te passen, want ik vind het belangrijk dat het jóuw tekst blijft.

Blogs en columns
Heb je geen tijd of inspiratie zelf tekst aan te leveren? Geen probleem, ik kan de tekst ook voor jou schrijven. Je kunt me wat steekwoorden aanleveren voor je blog of column, maar liever ga ik in gesprek over het onderwerp waar jij over wilt vertellen. Dan maak ik mijn eigen aantekeningen, krijg een goed beeld van jou en kan zo echt jóuw blog, column of websitetekst schrijven.
Het mooiste vind ik het als ik dan later van jou hoor dat jouw klanten jou er echt in herkennen. Dan heb ik mijn werk goed gedaan!

Boeken
Na mijn verblijf in Turkije voelde ik een sterke behoefte mijn liefde voor dat land met de hele wereld te delen. Ik begon aan een boek waarin ik schrijf over mijn ervaringen en belevenissen en waarom mijn liefde voor Turkije zo diep zit. Hoewel ik jaren met dat boek bezig ben geweest, komt het niet echt tot leven. Op aanraden van mijn medeschrijvers in de Schrijfgroep ben ik opnieuw begonnen, maar in een heel ander genre: een Turkse thriller. Ik schrijf met een grote glimlach op mijn gezicht en verras mezelf met alle ontwikkelingen die op papier verschijnen. Doel is het boek dit jaar te publiceren.

Naast het schrijven van mijn eigen boeken, help ik anderen met het schrijven van hun boeken. Ik lees mee, kom met suggesties en redigeer.