Oude bekende

Net als ik denk toch een baan in loondienst te moeten zoeken, belt er een nieuwe klant. De naam doet ergens ver weg een belletje rinkelen, maar er komt geen beeld bij. Zelfs niet als ze vertelt dat ik in december 2019 een artikel over haar heb geschreven in Twents Volksblad.

“Je bent toen bij mij geweest in -plaatsnaam-,” zegt ze en ineens zie ik mijzelf naar haar toe rijden en plaatsnemen in haar praktijkruimte op zolder. De grote ramen in de dakkapel geven een prachtig uitzicht over weilanden.
Het kostte haar enige moeite mij terug te vinden, want van Twents Volksblad is online vrijwel niets terug te vinden, sinds het is overgenomen door Hart van Hellendoorn-Nijverdal.

Bevestiging
Toch vond ze mijn naam, kwam op mijn website en vond daar de bevestiging dat ik echt de persoon ben die zij zoekt. “Jij weet na een paar woorden heel treffend te schrijven wat ik wil vertellen,” gaat ze verder. “Na jouw artikel kwamen er mensen bij mij, omdat ze zich herkenden in mijn verhaal.” Ze legt uit dat ze haar nieuwsbrief nieuw leven in wil blazen en mij daarvoor de teksten wil laten schrijven.

We gaan dat doen op een manier die ik nog niet eerder gehanteerd heb: zij spreekt haar verhaal in, stuurt dat naar mij en ik rammel een mooie tekst uit mijn toetsenbord. Een efficiënte manier van samenwerken, zonder verspilling van reistijd.
Of deze werkwijze in de praktijk net zo goed uitpakt als in (onze) theorie, zal ik jullie over een paar nieuwsbrieven laten werken.

Ver(der) weg
Het is frappant dat mensen soms na jaren weer bij mij terechtkomen. Zeker omdat deze klanten (ver) buiten onze gemeentegrenzen wonen. Dat laatste is misschien niet zo vreemd, want ik ben hier vooral bekend als ‘de dame die voor de krant schrijft’. Weinigen realiseren zich dat ik werk als zelfstandig tekstschrijver en dus niet in dienst ben van de krant.

Zo rinkelde vandaag mijn telefoon en verwachtte ik een verzoek voor een krantenartikel te krijgen. Niets bleek minder waar. Ook deze dame wilde mijn kwaliteiten voor een activiteit buiten de krant om benutten. Mijn hele dag is weer goed, of deze opdracht doorgaat of niet.

Alle verhalen
Ik weet dat ik zelf veel te weinig duidelijk maak dat ik álle verhalen kan schrijven, of het voor de krant is of niet. Met veel plezier schrijf ik het verhaal van jouw onderneming voor website, blog of nieuwsbrief en help je met het schrijven van jouw levensverhaal of een ander boek dat je wilt schrijven. Geen verhaal is te groot of te klein!